Persoonlijke en Energetische Ontwikkeling - Het Zensatie blog

Het Zensatie blog: laat je zien hoe je een eeuwen oude tekst (Het Samoerai Credo) kunt aanwenden in een moderne interpretatie om een veel sterkere persoonlijkheid te ontwikkelen. Door Koenraad Rau, auteur van "De Verboden Geheimen van Persoonlijke en Energetische Ontwikkeling" en hoofd Yellow Bamboo België en Nederland. http://www.zensatie.com

Monday, August 07, 2006

Charisma en de ogen

Samoerai Credo Zin 8: "Ik heb geen ogen, ik maak een bliksemflits mijn ogen."
Ok het is wat cliché - de ogen zijn de spiegels van de ziel.
Maar waarom?
Misschien niet enkel en alleen omwille van de sterke impact van onze blik als onderdeel van de lichaamstaal, maar ook omdat je ogen energie uitstralen.
De blik maakt dat je gezicht een bepaalde uitsraling krijgt. Als je op straat rondloopt zie je bij veel mensen een starre plooi op het gezicht. De ogen richten ze op de grond en zo schermen ze zich af van de wereld om hen heen. Ofwel houden ze de ogen gefixeerd op het schermpje van de gsm. Hoeveel indrukken mist men zo? Ach ja de indrukken zijn natuurlijk wel in te halen... later voor de tv...
Je ogen zenden energie uit en ontvangen energie. Alles waarnaar je kijkt maakt energetisch contact met je. Hierdoor is het zelfs mogelijk anderen energetisch te versterken of net te verzwakken. Dit is tweerichtingsverkeer. Er is dus ontvangen en versturen. Jij bent de meester over wat er via de ogen uitgestuurd wordt. Waarom geen aangename uitstraling in je ogen zetten? Dit kun je doen door je glimlach te verplaatsen naar je ogen. Probeer eens te lachen vanuit je ogen. En merk de positieve respons bij de mensen waarmee je oogcontact maakt. Dan weet je meteen hoe jouw blik IN de wereld het leven leuker maakt.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

het is fijn om te glimlachen op straat en dan te merken dat om die reden iemand anders ook begint te glimlachen. reactie lokt reactie uit. het leven wordt aangenamer wanneer we kiezen van uit onszelf om het juiste te doen, dat is wat blijheid brengt. blijheid voor jou en mij.

9:08 AM  

Post a Comment

<< Home