Persoonlijke en Energetische Ontwikkeling - Het Zensatie blog

Het Zensatie blog: laat je zien hoe je een eeuwen oude tekst (Het Samoerai Credo) kunt aanwenden in een moderne interpretatie om een veel sterkere persoonlijkheid te ontwikkelen. Door Koenraad Rau, auteur van "De Verboden Geheimen van Persoonlijke en Energetische Ontwikkeling" en hoofd Yellow Bamboo Belgiƫ en Nederland. http://www.zensatie.com

Wednesday, November 29, 2006

Healing, of net niet.

Healing of net niet.
Samoerai Credo Zin 11:
"Ik heb Geen Strategie. Ik Maak Het Recht Om Te Doden En Het Recht Om Leven Te Herstellen Mijn Strategie."
Deze zin zit natuurlijk helemaal in de krijgersmentaliteit.Een krijger neemt het recht om te doden, binnen een sterk moreel kader weliswaar. Dit is het yang aspect, het destructieve.Daartegenover staat het herstellen van het leven. Het yin aspect of creatieve.Alhoewel het staat er niet zo tegenover. Vaak volgt creatie uit destructie in een eeuwig volgende cyclus.Denk bijvoorbeeld aan oude gewoontes die moeten worden doorbroken om nieuwe patronen van handelen tot stand te brengen.
En nieuwe creaties vormen soms samen, als onderdeel van groter geheel dat zo tot stand komt, een constructie dieop zijn beurt kan gaan voor constructie of destructie.Bijvoorbeeld Europa is samengesteld uit de verschillende landen. Dit maakt een groter geheel dat gericht kan zijn op creatie, yin, bijvoorbeeld handel bevorderen of destructie, yang, door oorlog.
Soms maakt de creatie van een nieuw groter geheel, de destructie van de kleinere onderdelen die er deel van uit maken nodig of brengt het dat met zich mee als logisch gevolg.
Om aan te geven hoe dicht de 2 samen liggen:Dezelfde kracht die gebruikt wordt voor creatie, healing, is exact dezelfde die gebruikt wordt voor destructie doden.Een ware krijger leert dus ook de 2.Zo kunnen de accupunctuurpunten gestimuleerd worden om een balans te brengen en genezing tot stand te brengen. Dezelfde kennis kan worden aangewend om balans net te doorbreken en via deze punten te doden.Het is niet omdat het groter geheel, de cultuur of samenleving, zich op een bepaalde richting focust (yin/yang), dat deze het recht heeft om de kennis over het aspect dat ze afkeurt te onderdrukken.Ik ben me ervan bewust dat dit voor velen, zeker als er geen achtergrond in de krijgskunst is, misschien wat ver gaat.Het gaat er uiteindelijk om waar men de verantwoordelijkheid legt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home